Kalkun i ovn og til andre varme retter
Det magre kød fra kalkuner er populært til mange retter og som koldt tilbehør. Hvis kødet marineres eller flækkes og fyldes, opnår du ekstra smag til kødet. Kalkun kan være et fint alternativ til kylling, så der kommer mere variation ind i familiens madplan. Idet kalkun ikke har så meget fedt, er det vigtigt at bruge lidt ekstra krydderier, når du tilbereder kalkun. Krydrer du det godt, kan du få mange velsmagende kalkunretter. Kalkun er nemt at spise for børn og har en mild kødsmag, hvilket gør kødet egnet til mange retter for børn. Kalkun i ovn kan varieres på forskellig vis, så det er fint til en gæstemiddag. I Danmark har vi ikke tradition for at helstege kalkuner, men ved helstegning beskytter skindet kødet mod udtørring. Især i USA helsteger man kalkuner, ex til Thanksgiving fest, og man fylder dem med en grov fars med krydderier, som også giver smag til kødet. En kalkuns slagtevægt ligger typisk på 8-10 kg, men de kan veje helt op til 25-30 kg. Køb en kalkun i dag og spar penge med et godt tilbud.