Mortensaften – historien om et møde med Gud og en gemmeleg med gæs
På denne side kan du læse mere om, hvad Mortensaften betyder, og hvorfor vi fejrer den. Morten hed nemlig slet ikke Morten, men Martin. Og vidste du, at det var en gemmeleg med gæs på et kloster, der er forklaringen på, hvad der er på menuen hvert år 10. november?
Udover at få historien om Morten – eller Martin - kan du få ideer til, hvordan din Mortensaften kan komme til at se ud derhjemme, når der skal and eller gås på bordet.
Mortensaften-måltidet – gås eller and er obligatorisk
Det traditionelle Mortensaften-måltid er derfor også, ganske naturligt, en gåsesteg eller en andesteg. Selve aftenen lægger op til mortensdag næste dag; 11. november, på samme måde som man også spiser varme hveder aftenen før Store Bededag. I Danmark er Mortensaften en af de mindre højtider; måske fordi det ikke er en officiel helligdag på samme måde som juleaften eller Kristi Himmelfartsdag.
Ikke desto mindre er det en tilbagevendende tradition, som hvert år fører til, at der bliver serveret and eller gås ved de danske middagsborde 10. november om aftenen. Her på siden kan du finde gode tilbud på alt det, der skal til for at få et godt måltid mad til Mortensaften. Måske skal gåsestegen have selskab af en sovs, måske nogle lækre kartofler, eller hvad med en god salat? Find inspiration til din Mortensaften her på siden, og velbekomme!