Krydderurter er sunde og smagfulde
Krydderurter i krukker, potter, frisk eller tørret? Friske krydderurter giver en god smag til rigtig mange retter – og så pynter de både ovenpå en portion gryderet og på toppen af en sprød salat. Der er mange muligheder for en krydret madoplevelse på den helt rigtige måde, når rosmarin, timian, persille, estragon, basilikum, mynte og purløg kan få en plads under madlavningen.
Urter er sunde, da de bl.a. renser blodet og mindsker betændelsestilstande i kroppen. Ved at bruge krydderurter i madlavningen får du vitaminer ind via kosten, og retterne bliver også smukkere ved servering.
Stil en potte med fx oregano i din vindueskarm i køkkenet eller plant krydderurter i din altankasse, i urtehaven eller i drivhuset. Planterne pynter overalt, og det er dejligt at gå og passe dem, så der er krydderi til mange retter fremover. Med friske krydderurter i køkkenet, kan din madglæde blomstre op på ny.
Navne på de mest brugte krydderurter i Danmark:
- Rosmarin
- Timian
- Bredbladet persille
- Kruspersille
- Estragon
- Basilikum
- Oregano
- Mynte
- Purløg
- Citronmelisse
- Brøndkarse
- Kørvel
- Løvstikke
- Ramsløg
- Havesyre