Osteskærer i super kvalitet
Der er ofte sammenhæng mellem pris og kvalitet. Her på siden finder du gode tilbud på både luksusudgaverne og de helt billige. Osteskærere findes i mange forskellige udgaver og faconer. Hvad de ofte har tilfælles er, at de består af et skaft eller håndtag og en streng til at skære osten med. De helt billige fås ofte med et plastikskaft, hvor der er integreret skær. De dyrere og større udgaver af en osteskærer kan stå på bordet. Denne type osteskærere har en holder til osten og et lille håndsving, så strengen skærer skiver af osten, når man svinger håndtaget rundt. Denne form for osteskærer bruges typisk på hoteller, men mindre udgaver har også vundet indpas i den private husholdning. Danskerne er i høj grad et ostespisende folkefærd, så der skal kvalitet på bordet. Mange forskellige oste kræver måske også hver sin osteskærer. Det er vigtigt, at strengen er tilpas stærk, så den ikke så nemt knækker, men heldigvis er det muligt at få reservestrenge til de fleste. Til campingbrug eller hvis pengene er små kan en simpel osteskærer være fint. Her på siden finder du varianter i flere prisklasser. Går du ikke op i design men alene funktion, finder du muligheder og ligeledes, hvis du gerne vil have en model der både gør sit arbejde og samtidig er pæn at se på. Der er rig mulighed for at finde en topkvalitets osteskærer, blandt de mange forhandlere.
Osteskærere og ostehøvle
Osten findes i køleskabene i rigtig mange danske hjem, og det er ikke kun når der skal skives ost til morgenbrødet eller madpakken. Nogen nyder en dejlig skive ost på morgenbollen, og andre spiser tern af gouda eller emmentaler i salaten til frokosten. Lige meget hvilken ost du nyder at spise, så er det rigtigt praktisk og nemt, at have en osteskære i hjemmet, så man nemt kan håndtere sin ost. Der findes dog rigtigt mange typer af oste. Nogle er hårde, andre bløde og derfor er der også flere typer af osteskærer og ostehøvle, da nogle egner sig bedre til nogle type oste end andre. Du finder bl.a. denne type:
- Osteskærere til parmesan og skiveost, og andre hårde oste.
- Traditionel osteskærer med strenge i stål
- Klæbefri ostehøvl
Osteskærere og ostehøvle bruges lidt som samme begreb, men der er faktisk forskel på de to. En osteskærer har strenge som vi typisk kender dem. De består af et skaft og streng, og man kan bruge denne til bløde skæreoste, og man kan nemt styre om man vil have tykke eller tynde skiver. En ostehøvl har ikke strenge, men et skaft og så en skæreflade, og du kan typisk finde dem enten i plast eller stål. Her har man ikke strenge som kan udskiftes.