Dagen hvor mor er i centrum

Anden søndag i maj står i mors tegn, i år er det d. 10. maj.

"Mor er den bedste i verden". Sådan sang Victor Cornelius tilbage i 1950'erne til Sven Gyldmarks sang af samme navn. Men selvom der er gået lang tid siden dengang, er budskabet stadigvæk sandt. Her på siden kan du læse mere om historien bag Mors dag, som rent faktisk har sine rødder i noget, man ellers ikke normalt ville forbinde med det at være mor; nemlig militæret. Du kan også høre mere om, hvordan Mors dag tog rejsen fra USA over Atlanten og til Danmark, og så kan du ikke mindst få gode ideer til den perfekte mors dag gave, når tiden nærmer sig den anden søndag i maj.

Gaveinspiration:

Loader

  Bind din egen blomsterbuket til din mor

  Læs blogindlægget

  Sådan vælger du den perfekte gave til mor

  Og hvad skal du så købe til din mor, når det bliver den anden søndag i maj? Det er der mange forskellige bud på. De klassiske gaveideer er en flot buket blomster, måske lidt chokolade eller den berømte mors dag-platte, der bliver designet og produceret af de kongelige danske porcelænsfabrikker hvert år. Uanset hvilken vej du ønsker at gå, når det gælder din gave til Mors Dag, så er det nok ganske sandsynligt, at det for de flestes mødre er tanken, der tæller: Den personlige gave er langt vigtigere, og her på siden kan du få inspiration til, hvordan den skal se ud. Men husk at få det gjort. For selvom mor er den bedste i verden, bliver hun også den gladeste i verden, hvis du finder den perfekte gave til hende den anden søndag i maj.

  Men vil du gerne lidt væk fra den traditionelle buket blomster, så er der heldigvis masser af muligheder derude. Det kunne f.eks. være at invitere hende ud og spise, enten til brunch, frokost eller middag på en ny og spændende restaurant, eller måske endda på hendes favoritrestaurant? Det kunne også være et gavekort til wellness eller skønhedsbehandlinger, hvor hun for alvor bliver forkælet. 

  Er din mor lidt mere eventyrlysten, så er der de senere år kommet en række nye og spændende oplevelsesgaver hvor hun kan komme ud og stå på vandski, køre i superbiler eller vandre i trækroner, som med garanti vil sætte sig som et evigt minde i hendes hukommelse. 

  Ellers kan en rigtig god bog være et oplagt gavehit. 

  Ofte stillede spørgsmål om mors dag

  Hvornår er det Mors dag?

  Mors dag falder altid den anden søndag i maj i Danmark, hvorimod den i Sverige og Norge falder på andre tidspunkter.

  Mors dag falder på følgende datoer i de kommende år:

  2021 - 9. maj
  2022 - 8. maj
  2023 - 14. maj
  2024 - 12. maj
  2025 - 11. maj

  Hvorfor fejrer vi Mors dag?

  Mors Dag blev fejret for første gang i Danmark i 1929. Det gjorde det, da en mand ved navn Christian Svenningsen tog skikken med hjem fra sit ophold i USA, som han emigrerede til i 1911. Her havde han deltaget som soldat for den amerikanske hær, og her var han blevet gjort opmærksom på den særlige indsats, man gjorde for at samle penge ind til mødre, der passede huset, imens mændene drog i krig. I USA har man fejret dagen som en officiel flagdag siden 1914, hvor den daværende præsident Woodrow Wilson gjorde det til et nationalt spørgsmål at hylde alle mødre.

  Ideen om at sende en tanke og give en gave til mor blev sat i værk længere tilbage i tiden; nemlig af den amerikanske kvinde Anne Marie Reeves. Hun var aktiv i Mother's Day Work Club. Det var en kvindeforening, der arbejdede for at skabe bedre fysiske forhold for kvinder, både når de skulle føde børn, og når det gjaldt deres generelle sundhedstilstand. Da danske Christian Svenningsen besluttede sig for at tage ideen med sig over Atlanten, var der i hvert fald opbakning til at gøre noget ud af det efter amerikansk forbillede. Han fik endda tilnavnet "Mors dreng", da han kom hjem.

  Lige siden dengang har man fejret Mors Dag i Danmark, på samme dag som man fejrer den i USA. I Sverige og Norge har man valgt en anden dato af forskellige årsager, men konceptet er det samme: Mor får en hel dag, der er særligt reserveret, og der skal gerne falde en lille erkendtlighed eller en gave af fra dig til hende.

  Hvilke gaver er populære til Mors dag?
  Der er ingen tvivl om at blomster er den absolut mest populære gave at give på Mors dag. Men mangler du inspiration til den perfekte gave til mor, så giver vi et par ideer her på denne side. 
  Hvem har skrevet sangen "Mor er den bedste i verden"?
  Vi kender alle stroferne "Mor er den bedste i verden", men få ved egentlig at det var Victor Cornelius der sang, og Sven Gyldmark der skrev sangen med tekst af Victor Skaarup.