Lær at binde din egen blomsterbuket, billigt

Det er dyrt at gå i blomsterbutikken og få bundet en personlig buket. Selvfølgelig skal vi også støtte specialbutikkerne, men nogle gange skal det bare være billigt. Derudover er det super sjovt og hyggeligt at binde sin egen blomsterbuket.

Hemmeligheden er at finde de billige små buketter nede i supermarkedet og så spice dem op. Tit finder du fine tulipaner i alskens farver og små roser. Der er også et hav af andre blomster derude, disse er bare klassikerne. Går du ned i blomsterbutikken kommer du hurtigt af med 250kr. for en mellemstørrelse buket. Tit kan du købe bundter med 10 stk. roser eller tulipaner til 15-20kr. i supermarkederne.

Hjemmelavet buket - Trin for trin

  1. Vælg de blomster og farver, du synes er skønne

  2. Køb mindst 3 bundter á 10 stk. i dit supermarked

  3. Køb eller find ca. 10 kviste/stilke med eller uden blade. De skal være i samme længde som blomsterne.

  4. Start med én blomst og påsæt en efter en rundt i en spiral. Ligesom når du klemmer om spaghetti og de drejer sig rundt. Hold stramt, mens du påsætter blomster og evt. kviste.

  5. Slut buketten af med et fint bånd, som du binder stramt forneden.

  6. Klip stilke og kviste lige lange i bunden af buketten.

  7. Hvis det skal være rigtig festligt, kan du rulle gavepapir eller cellofan rundt om buketten og sætte bånd på.

  8. Glem ikke et lille kort med en hilsen.

Alt i alt får du en super flot hjemmelavet buket til under 100kr. 

Der kommer en vis alder, hvor det begynder at blive naturligt med værtindegaver og værtsgaver for den sags skyld. En god flaske rødvin og blomster især er et hit til fødselsdage og hyggelige middage med familien eller vennerne. Nu kan du binde din egen buket, og lur mig om værten ikke synes, at det er lidt sejt, du selv har kreeret den. Også selvom den skulle være lidt skæv.

Apropos blomster, så kig her, hvis du er på udkig efter inspiration til Valentinsdag.

Held og lykke med blomsterbindingen