Valentinsdag 2021

Én dag om året er det Valentinsdag; en dag dedikeret særligt til kærlighed. Kærlighedens dag bliver fejret over (næsten) hele verden hvert år den 14. februar. Her på siden giver vi dig inspiration til en ægte Valentins-middag og gaveidéer til både hende og ham. Hvis du er lidt kreativ, så se her, hvordan du binder din egen buket.

Gaver til ham

Loader

  Gaver til hende

  Loader

   Ta' på romantisk tur sammen

   Loader

   Historien om en stædig præst ved navn Valentin

   Valentinsdag er et amerikansk fænomen, som vi her i Danmark, ligesom med mange andre festlige fejringer, har gjort til en del af vores traditioner efter forbilledet på den anden side af Atlanten. I Danmark ligger Valentinsdag fast 14. februar hvert år, og på denne dag er det særligt kærestepar og ægtefæller, der kan bruge tiden til at minde hinanden om deres kærlighed til hinanden. Der findes dog også lykkeriddere, der benytter lejligheden til at række ud til den, de har et godt øje til - man kunne jo være heldig. Selve dagen er opkaldt efter Valentin, der var præst i Rom. Der eksisterer flere historiske fortællinger om Valentin, der forsøger at forklare, præcis hvem han var. En af de mest gentagede historier om ham, handler om præstens ønske om at gifte folk, selvom det var ulovligt. Den romerske kejser på det tidspunkt, hvor Valentin levede, hed Claudius d. 2. Da det kun var mænd, der kunne blive soldater dengang, og kejseren ikke mente, at ordentlige soldater kunne have koner og børn, tog kejseren konsekvensen: Han forbød soldater-kærestepar at blive viet af en præst. Ifølge historien trodsede præsten Valentin den udmelding og viede soldater og deres koner i smug. Mange år senere blev Valentin helgenkåret og blev dermed til Sankt Valentin. Det er hans dødsdag, 14. februar, der markerer selve Valentinsdag.

   Valentinsdag i andre lande og inspiration til jeres særlige dag

   Som vi beskrev det i begyndelsen, bliver Valentinsdag fejret 14. februar i næsten hele verden. For det er tæt på, for med undtagelse af eksempelvis Brasilien og et par spansktalende lande i Sydamerika er det den – for os – kolde og mørke tid i midten af februar, som er reserveret til kærlighed, nærhed og holden i hånd. I Japan fejrer man også Valentinsdag 14. februar, men her er det traditionelt kvinderne, der giver mændene gaver, stik imod hvad klassisk god skik og hvad Hollywood-film ellers har lært os om, hvordan manden helst skal gøre kur til kvinden. Det råder de japanske mænd imidlertid bod på en måned senere, 14. marts, hvor White Day finder sted. Her skal mændene gengælde de gaver, de fik en måned før. I Danmark er det især blomster og chokolade, der bliver givet i gave til Valentinsdag. Nogen giver også smykker til hinanden, mens andre tager ud og spiser sammen eller laver mad til hinanden og ser film eller serier. Det vigtigste ved den gode Valentinsdag og –aften er først og fremmest, at man viser kærligheden til den anden på den måde, som er bedst for det par, I er. Det kan sagtens betyde, at man lægger et stort budget, men det behøves ikke. Derfor; hvis du er på gavejagt eller er gået i gang med at tænke store tanker, så sats på den personlige oplevelse, der gør jer endnu gladere for hinanden, end I i forvejen var.