Halloween

Det spøger derude! Er du klar på at spøge med? Halloween står for døren, og dermed er det højsæson for fede kostumefester, sjove pranks og hygge med venner og familie. Har du inviteret til halloweenfest, eller er du inviteret, så er der forskellige ting, du skal have styr på. Find inspiration her på siden!

Halloween tilbud - pynt og udklædning

Loader

Inspiration til halloween

Først og fremmest skal du selvfølgelig bruge et originalt kostume, så du kan udleve dit scary alterego til fulde. Derudover har du måske behov for en værtsgave, hvis du er inviteret eller ting til festen, hvis du selv har inviteret.

Vi glæder os til halloween, og vi ser frem til at hjælpe dig med at få en fantastisk og festlig dag – og ikke mindst spooky aften og nat. Her på siden har vi samlet gode tilbud på alt det, der har med halloween at gøre. På denne måde kan du hurtigt få gjort indkøbssedlen klar og spare så meget på muligt på dine indkøb. Vi lader dig komme godt ind i vinterhalvåret og hjælper dig med at holde onde ånder på afstand – til en god pris.

Welcome to the dark side

Zombi, varulv, vampyr eller noget helt andet – til halloween har du mulighed for at udleve din scary side til fulde. Faktisk tager halloween sit udgangspunkt i et 2000 år gammelt keltisk ritual. Dagen markerer sommerhalvårets afslutning og starten på den mørke årstid. Halloween er en slags mørkt karneval. For at skræmme onde ånder væk er det de mest uhyggelige kostumer, der skal findes frem.

Har du en udpræget mørk side? Så er halloween den dag i løbet af året, hvor du for alvor kan udleve den. Her på siden finder du gode tilbud på fede kostumer til årets mest skræmmende højtid.

Tilbud på alt til Halloween-festen

Chips, slik og peanuts til bordene; spindelvæv, gravstene og skeletter som pynt til lejligheden; og lækre drikkevarer til ganen – så er du næsten klar til at kunne invitere til halloween-fest. Ønsker du at sætte gang i festen kan du med fordel få en bartender til at lave scary cocktails. Det vil med sikkerhed gøre indtryk på dine gæster og skabe den helt rigtige stemning.

Ingredienser til en skræmmende god bloody mary, en diabolsk margarita eller en spooky Long Island-icetea finder du her på siden. For at gøre halloween-stemningen perfekt kan du servere dem med henholdsvis vingummi-orme, chokoladefrøer og -skildpadder. Velbekomme :)

Ofte stillede spørgsmål om halloween

Hvornår er det halloween?
Halloween falder altid d. 31. oktober, og hedder på dansk Allehelgensaften. Traditionen har vundet indpas hos mange danskere de senere år, hvor det ikke er unormalt at se både græskar og udklædte børn på gaderne. 
Hvorfor fejrer vi halloween?
Halloween er en gammel tradition der helt konkret markerer overgangen mellem sommer og vinter, og hvor man ønsker at sige farvel til sommeren med et ønske om en frugtbar tilbagevenden. Sidenhen er det mere blevet overtaget som en hyldest til afdøde slægtninge og venner, da halloween falder aftenen før allehelgensdag – All Hallows Day.
Hvorfor græskar til halloween?
Græskar er blandt de mest traditionelle symboler vi kender fra Halloween, og foruden at være en super hyggelig ting man kan lave med de yngste, så pynter det også i de mørke oktober aftener og giver et hygge element inden vi for alvor giver den gas med julebelysning. Men hvorfor er det lige græskar? For at kunne svare på det, skal vi tilbage til gamle historier fra kristne irere. Her finder man nemlig historien om Jack der efter en våd aften, møder djævlen og får lokket ham til at klatre op i et træ. Jack tænker hurtigt og laver korsets tegn i træets bark, og fanger dermed djævlen i træet. Jack laver en aftale med djævlen om at han aldrig kan komme efter hans sjæl, som djævlen accepterer. Da Jack går bort efter et liv af synd, druk og løgnagtighed bliver han nægtet at komme i himlen. Djævlen lever ligeledes op til sit løfte og afviser også Jack i helvede, men kaster et stykke kul direkte fra helvedes ild efter ham. Da det var en kold aften, placerede Jack det varme kul i en udhulet majroe for at sikre at ilden ikke gik ud. Lige siden har Jack og hans lanterne gået rundt og ledt efter et sted hvor han kan ende sine dage.

Da traditionen kom til USA var græskar langt mere udbredt end majroer, og derfor udhulede man græskar som lanterner i stedet for majroer. Derfor kaldes de udhulede græskar også Jack-o’-lanterns. I dag er der ligeledes gået sport i at lave vilde dekorationer i græskarerne, selvom det oprindelige design med et ansigt er det mest populære og traditionelle.
Hvornår rasler man?
Hovedsagligt rasler man d. 31. oktober om aftenen når det er blevet mørkt. En tommelfingerregel i Danmark er at man kun rasler ved de huse og lejligheder der har græskar stående udenfor.
Hvor stammer halloween fra?
Den oprindelige tradition kommer fra de keltiske lande, som bl.a. inkluderer Irland, og har senere spredt sig til USA hvor det virkelig tog fart, og senere hen en stor del af verden.