Fars dag

Fars dag er den helt særlige dag på året, hvor det handler om at sende ham den gamle gode tanker og eventuelt give en lille gave. Her på siden kan du læse mere om, hvorfor vi fejrer fars dag, og så kan du få gode ideer til den perfekte fars dag gave.

Find inspiration til fars dags gaven i katalogerne:

Loader

  Den bedste fars dag gave er en personlig gave

  Uanset at Fars dag er en lidt mere hengemt fejringsdag, så er betydningen af den stadig vigtig. Og derfor er der også masser af gode fars dag gaver at give, der kan akkompagnere dine varme tanker og din hilsen til farmand. Der er selvfølgelig de helt klassiske gaver som vin, chokolade og måske en buket blomster. Men du kan også lave et personligt kort eller kaste dig ud i at lave hans livret i køkkenet. Er din far mere til litteratur, så find ham en god bog og er han til sport er en ny løbe t-shirt måske sagen?

  I de seneste år er oplevelsesgaver også vokset som en trend inden for gaver. Uanset hvilken type far du har, må det vigtigste råd være, at du finder noget, der passer til den måde han er på. Her på siden har vi samlet en række gave-forslag og tilbudsaviser så du kan finde inspiration til den bedste gave til lige netop din far. Er der ikke lige noget der passer til din far, så husk at du altid kan søge på en specifik vare i vores søgefunktion og få et samlet tilbudsoverblik.

  Ofte stillede spørgsmål om Fars dag

  Hvorfor fejrer vi Fars dag?
  Historien bag fars dag er historien om en fejringsdag, der opstod på baggrund af en anden festdag; nemlig Mors dag. Og ligesom med det er med mødrenes festdag den anden søndag i maj, er fars dag også en tradition, der er hentet hjem fra USA. Det var nemlig kvinden Sonora Dodd, der fik ideen til at lave en dag, der var dedikeret til fædrene, og så var det endda med hendes egen far som forbillede. Han var nemlig krigsveteran fra den amerikanske borgerkrig. Dodd fik eftersigende ideen til det hele under en prædiken om Mors dag i den kirke, hun kom i. Her foreslog hun, at man lavede en lignende dag for at hylde fædrene, ligesom man gjorde med mødrene, og at den præcise dato skulle være 5. juni, for da fyldte hendes egen far selv år. Ideen om fejringen af far voksede sig større og større, og i USA endte den med at blive fastlagt til den tredje søndag i juni. I Sverige og Norge har man valgt at lægge fars dag meget senere på året; nemlig den anden søndag i november. I Danmark har man til gengæld valgt at holde fast i det, der var amerikanske Sonora Dodds oprindelige ønske: at fejre dagen 5. juni, samme dag som hendes egen far havde fødselsdag. Det betyder til gengæld, at fader-fejringen kolliderer med Grundlovsdag, der er en national helligdag i Danmark. Derfor er Fars dag måske også en fejringsdag, der er mindre udbredt i Danmark end den, der handler om mor.
  Hvornår er det Fars dag?
  Fars dag falder på forskellige dage i hele verden, men i Danmark er det altid d. 5 juni, som samtidig er Grundlovsdag.