Sommerferie i Danmark

Hvilken ferietype er du?

Find ud af om du er til camping, sommerhus eller aktiv ferie. Læs mere om de forskellige ferieformer i Danmark her på siden, og bliv klogere på de mange muligheder inden for hver ferietype. 

5 typer camping i Danmark

Der er delte meninger om ferieformen CAMPING. Nogle mener det kun er for pensionister og andre synes, det er det fedeste. Der er mange forskellige former for camping, og dem vil jeg tage dig igennem nu. Er du klar?

Find tilbud og inspiration til campingturen

Loader

  1. Telttur i Danmark – den billige campingferie

  Hvis du ikke har det store behov for luksus og komfort, og gerne vil gøre det så billigt som muligt, så er telt måske en mulighed for dig.

  Faktisk er der hele 278 skovområder i Danmark, hvor det er tilladt at campere gratis. På Naturstyrelsens hjemmeside kan du finde skove med fri teltning på et danmarkskort, og disse skal ikke bookes på forhånd. Der er selvfølgelig en række regler, hvis du vil campere i en offentlig skov. Det er kun tilladt at overnatte én nat det samme sted, man må højst slå to telte op samme sted og teltene må maks være tre-personers telte. Du kan læse alle reglerne på Naturstyrelsen hjemmeside under ”fri teltning”.

  Udvalgte tilbud på telte

   Telttur på en campingplads

   Hvis det gerne må være liiiidt mere bekvemt, så skal du finde en campingplads, og dem er der heldigvis mange af i Danmark.

   En overnatning for 2 personer i telt uden strøm koster typisk omkring 200 – 250 kr. Prisen kommer an på lav/høj sæson. Man betaler normalt pr. person + pladsgebyr og miljøafgift. Fordelene ved at sove i telt på en campingplads er faciliteterne. Der er toilet, bad, køkken og nogle steder også opholdstue. Du bor også relativt tæt på andre campister, så det er ikke uhyggeligt at skulle op og tisse om natten, som man altid skal… 

   Udvalgte tilbud på soveposer

    2. Sov i shelter - det er gratis at booke en shelter i Danmark

    Ligesom der er fri teltning i mange skove i Danmark, findes der også gratis sheltere rundt om i landet. Sheltere skal, i modsætning til skovområder med fri teltning, bookes på forhånd. Dette gøres på Naturstyrelsens bookingside: booking.naturstyrelsen.dk, hvor du kan vælge at se shelterpladserne på en liste eller på et kort. Der er rift om disse sheltere om sommeren, så du skal være ude i god tid, alle weekender er allerede booket, men du kan være heldig at finde nogle ledige sheltere på hverdage. Du kan læse om faciliteterne på hver enkelt plads, de fleste har fine bålpladser tilknyttet og nogle har endda et muldtoilet.

    Udvalgte tilbud på luftmadrasser

     Husk en god varm sovepose, da en shelter er åben i den ene ende, og der derfor kan blive koldt om natten. Det kan også være en fordel at have et stort myggenet med. Dette kan sættes op med gaffatape i åbningen af shelteren, eller hænges op i loftet og trækkes rundt om jeres soveplads. Det er super hyggeligt at overnatte i shelter, selvom det er meget primitivt. Man kan evt kombinere sin campingferie, så man starter med en enkelt overnatning i en ledig shelter og derefter finder en campingplads til resten af ferien. Så får man prøvet lidt af det hele.

     3. Glamping - luksuriøs camping i skønne omgivelser

     Glamping er det nye. Ordet glamping er en sammentrækning af ordene glam og camping. Glamping er altså en mere luksuriøs form for camping. Man bor stadig i telt, men det er et stort og hyggeligt indrettet telt med en god stor seng. Specielt sengen kan man savne, når man ligger på et liggeunderlag eller en luftmadras på en normal telttur. Der er flere og flere campingpladser i Danmark, der er begyndt at tilbyde glamping, så gå på opdagelse! Men skynd dig, glamping er populært i sommerferien.

     4. Camping i en varevogn - den billige autocamper

     De fleste tænker campingvogn med fortelt og hele molevitten, når de hører ordet CAMPING. Men det er også muligt at campere i en varevogn eller minibus med telt på taget. Hvis I ikke er de heldige ejere af sådan et monstrum, så kan de lejes.

     Vælger I varevognsmodellen kan I maks. være 3 personer, i hvert fald hvis der er plads til 3 foran, der er jo som bekendt ingen sæder er bag i. Det mest oplagte er at rejse som par, da pladsen er trang. Det store rum bag i skal være jeres soveværelse. Det kan gøres rigtig hyggeligt med et stort gulvtæppe, dobbeltluftmadras og et lille køkkenarrangement. Husk campingbord, stole og diverse køkkenting. Det fede ved camping i egen bil er, at I let kan køre fra sted til sted. På den måde kan i køre Danmark tyndt uden at skulle pakke en masse ting op og ned. Se det som en autocamper på budget.

     Skal I et smut forbi grænsen?

     Loader

     En varevogn kan lejes for ca. 500 kr. om dagen. Der er ofte rabat, jo flere dage man lejer af gangen. Der findes et væld af hjemmesider med udlejningsbiler, fx gomore, så gå på opdagelse og find en bil, der passer til jeres behov.

     5. Lej en hytte på en campingplads

     De fleste campingpladser tilbyder også leje af hytter. Det er ofte nogle meget små hytter med kun det mest nødvendige, men ikke desto mindre er det hyggeligt og man kommer hinanden ved i ægte campingånd. Hytterne er en del dyrere end leje af en campingplads, men her behøver du ikke fryse eller blive våd, hvis sommervejret fejler fuldstændig. Der er få hytter i forhold til telt- og campingvognspladser, så der skal bestilles i god tid.

     Sommerhus i Danmark

     Sommerhus i Danmark er voldsomt populært i år, og det skyldes selvfølgelig, at de fleste af os vælger at holde ferien i Danmark i år, grundet Corona-situationen. Derfor kan det også være rigtig svært at få fingrene i et af de populære sommerhuse, specielt nu, hvor sommeren for alvor er skudt i gang. Men bare rolig, det er stadig muligt at finde nogle ledige sommerhuse, specielt hvis du ikke er kræsen. Sørg for at søge uden for skolernes sommerferie, som ligger i uge 26 til 32. Det kan også være du skal tænke dit netværk ind, når der skal findes sommerhus. Måske du kender nogle søde mennesker, der gerne vil låne deres sommerhus ud billigt, når de ikke selv skal bruge det. Det er bare med at springe på, hvis muligheden tilbyder sig.

     Køb ind til sommerhustur

     Loader

      Hvad er det fede ved en sommerhustur?

      Sommerhuse ligger typisk i naturskønne omgivelser, fx på en lille dansk ø, ud til hav eller skov. Naturen får de fleste mennesker til at slappe af og børnene elsker det også! Omgivelserne indgyder til hyggelige gåture, havespil, picnic på stranden, besøg i små landsbyer med gårdbutikker, indkøb af nye kartofler ved vejsideboder og alt muligt andet.

      Når man er i sommerhus, skal der spilles spil

      Husk at tage en masse hyggelige familiespil med, som alle kan være en del af. Et kortspil er også altid godt eller yatzy. Måske din familie eller venner er til quiz? Så kan du lægge dig ud som quizmaster for en aften, og lave en masse gode spørgsmål. Du kan evt lave en musikquiz, med forskellige kategorier og runder. En kategori kunne fx være at gætte en Disney sang ud fra introen af et nummer. Du kan også lave nynnerunden, hvor en fra holdet får høretelefoner på, og skal nynne en sang inden for bestemt kategori, fx 80’er, børnesange, dansk rap osv.

      Tilbud på spil og havespil

       3 aktive ferier i Danmark

       Ferie BEHØVER ikke betyde at flade så meget ud, at du falder ned gennem rillerne i havestolen. Hvis du og familien/vennerne er de aktive typer, så skal ferien selvfølgelig også afspejle netop det!

       Danmark er fantastisk, da der findes et hav af klatreparker, smukke cykelruter, kanoturer og vandreruter.

       1. Vandring i Danmark

       Hvis I synes det er fedt at vandre, kan I overveje at gå, ikke caminoen, men caMØNoen, som strækker sig over 175 km. gennem Møn. Camønoen kan klares på 3-5 dage og byder på smuk natur, landsbyer og Møns klint til slut.

       En anden smuk vandrerute er fra Grenaa til Aarhus langs stranden og gennem Mols Bjerge, hyggelige Ebeltoft og udsigt til slotsruinen på Kalø Vig på Djursland. Denne rute strækker sig over ca. 80 km.

       Tilbud til madlavning på vandretur

        2. Kanotur i Danmark

        Hvis I er mere til vand og kano, så har vi i Danmark en lang række åer som er perfekte til kanosejlads. Gudenåen i Østjylland og Susåen på Sydsjælland er blandt nogle af de mest populære åer. Lejer du kano ved Gudenåen kan du booke forskellige pakketure, vælg mellem overnatning på hotel, B&B eller med telt. De kan også flytte bilen for dig og placere den ved slutstedet. Langs Susåen på Sydsjælland er der shelterpladser som kan benyttes, hvis man booker en kanotur over flere dage. Susåen løber bl.a. gennem marker og du møder derfor mange søde køer på ruten.

        3. Cykeltur i Danmark

        Danmark er et land med mange cykler, og samtidig er vi et geografisk lille land, så det giver rigtig god mening at udforske det danske sommerland på cykel. Om det så er en endagstur hvor man måske cykler ud og tager toget hjem, eller omvendt, eller en decideret cykelferie med oppakning og overnatninger undervejs.

        Se vores blogindlæg om cykelferie i Danmark, hvor du kan læse om klargøring af cyklen, og hvordan du får lokket ungerne med på aktiv cykelferie.

        Find tilbud på cykler i aviserne

        Loader

         Ta' familien med på cykelferie i Danmark

         Læs blogindlægget

         Tilbud på cykler og tilbehør

          Du kunne også være interesseret i...

          Sommerhits på minetilbud

          Læs blogindlægget her

          Sådan bager du den perfekte hjemmelavede pizza

          Se opskriften her

          Inspiration og tilbud til din sommer i Danmark

          Se vores sommerunivers