Cykelferie i Danmark

Danmark er et land med mange cykler, og samtidig er vi et geografisk lille land, så det giver rigtig god mening at udforske det danske sommerland på cykel. Om det så er én dagsture hvor man måske cykler ud og tager toget hjem, eller omvendt, eller en decideret cykelferie med oppakning og overnatninger undervejs.

Find tilbud på cykler i katalogerne

Loader

  Cykelruter i Danmark

  Der er mange smukke områder at udforske på cykel i Danmark. Strandvejen fra København til Helsingør er oplagt, og tager dig igennem områder som Dyrehaven, Mikkelborg og forbi Louisiana.

  Hvis I skal på cykelferie i Jylland, så kan I tage Hærvejen, som består af kortere ruter fra Hirtshals helt ned til Padborg. Ruten bevæger sig hovedsagligt på mindre stier, som er hyggelige og børnevenlige. Det er også nemt at finde overnatningsmuligheder undervejs. Planlæg jeres rute gennem Hærvejen på www.haervej.dk. 

  Hvis I er til Ø-hop, så kan I tage cyklen til det sydfynske øhav. Her kan I opleve de mange små øer som fx Bågø, Hjortø, Langeland, Lyø og mange flere. Der er en bonus ved at tage cyklen ombord på færgen i stedet for bilen, det er nemlig meget billigere!

  Gør cyklen klar til cykelferie

  Inden du pakker hele familien og drager ud i sommerlandet, så er det en god idé lige at gå cyklerne igennem, så I er sikre på en god tur uden mekaniske defekter. Og det er bestemt ikke sjovt at stå efter 25 km med et fladt dæk. Derfor har vi lavet en lille tjekliste med ting du lige skal have styr på inden i drager afsted.

  Udvalgte tilbud på cykler

   Klargøring af cykler

   1. Kig dækkene efter. Det er som sagt utrolig surt at stå med flade hjul, hvis det kunne være undgået. Så kig dine dæk efter, se om de virker nedslidte, eller møre, og i så fald få dem skiftet.

   2. Hvis dækkene alligevel skal skiftes, så kig også lige på slangerne. Der skal helst ikke være for mange lapper på. Hvis de trænger til en udskiftning, så gør det.

   3. Tjek at bremserne virker som de skal.

   4. Tjek at din kæde er smurt. Der findes ikke noget værre end at køre en tur med en knirkende kæde. Ligeledes er der større sandsynlighed for at kæden hopper af hvis den ikke er smurt.

   5. Giv evt. cyklen en vask, så den er helt igennem klar til turen.
   Mange af tingene kan du gøre selv, men ellers kan du altid tage den forbi din lokale cykelsmed og få dem til at sikre at alting er som det skal være.

   Udvalgte tilbud til cyklen

    Få ungerne lokket med på cykeltur

    Selvom der reelt set ikke er nogen grænse for hvor tidligt du kan tage børnene med, så er det en god idé at afpasse turen til deres alder og niveau. En rundtur i hele Danmark på 10 dage, er måske lidt mere udfordrende end en weekend i nærområdet. Du skal også gøre op med dig selv om de selv skal cykle, om de skal sidde i en vogn eller i en ladcykel, eller måske en kombination af de to.

    I udgangspunktet er de fleste børn med på ideen om cykelferie, specielt hvis noget af turen bliver tilegnet dem. Dvs. sørg for at lave nogle gode stop ved ishuse, strande, legepladser og andet hvor de kan få aflad og adspredelse.

    Husk cykelhjelmen

     Du kunne også være interesseret i...

     Sommerferie i Danmark - Hvilken ferietype er du?

     Læs blogindlægget her

     Inspiration og tilbud til din sommer i Danmark

     Se vores sommerunivers