tilbud på juleslik

Juleslik på tilbud

Med december følger julekalender, varm chokolade og juleslik! Når det er koldt og mørt udenfor, findes der intet bedre end at sidde indenfor i varmen og hygge med at flette julehjerter eller at bage peberkager i det lune køkken. 

Det er den sødeste måned på året og der findes lækkerier i alle afskygninger og her på siden kan du finde de bedste tilbud på julegodter til dig selv eller dem du holder af.

Julens lækkerier

I gamle dage var søde sager en sjældenhed, der hørte julen og de velhavende til. Kun ved juletid kunne man få dadler, figner, appelsiner, honningkager, karameller - og for de allerheldigste en marcipangris... Men i dag er juleslik til at finde i store mængder i stort set alle butikker.

Omend din favorit er juleflæsk, konfekt eller juleskum kan du finde de laveste priser på disse i discount- og dagligvarebutikker som Netto eller Bilka. Længere nede kan du se aktuelle tilbud. 

Du kan også finde de bedste tilbud for julelækkerier hos butikker som Fleggard eller BorderShop, hvis du skal et smut over grænsen! I grænsebutikkerne er der ofte større mængder til færre penge, så hvis du har planer om det helt store julebag, kan du med fordel overveje en indkøbstur dertil. 

 

Juleslikkens historie i Danmark

 

Før der var noget som hed 'jule-slik' hentede man ingredienser til marcipan og andre søde sager hos en købmand eller på apoteket, men det var dyrt at lave meget af det, som vi i dag betragter som traditionelt juleslik. Men da Danmark begyndte at handle mere med resten af verdenen, faldt priserne, så flere og flere folk kunne nu selv laves konfekt hjemme. 

I 1800-tallet blev marcipan en uundværlig juletradition blandt de velhavende i Danmark og man lavede forskellige figurer af marcipanen, som blev hængt på træet og siden spist, som vi har hørt så mange gange siden! 

Det er også herfra marcipangrisen stammer. Det var kun for det bedre borgerskab og blev herved et symbol på status, da bønderne i stedet spiste den rigtige gris, som de i høj grad så frem til.

Hvorfor har vi slik til jul?

I gamle dage var søde sager en sjældenhed, der hørte julen til. Kun ved juletid kunne man få dadler og figner, appelsiner og nødder, honningkager og sukkerfigurer, karameller og rosiner og muligvis også en marcipangris. 

 

Dengang hentede man ingredienserne til marcipan hos en købmand eller på apoteket. I takt med stigning i popularitet faldt priserne og folk kunne nu selv lave deres konfekt og søde sager. 

 

Marcipan blev en uundværlig juletradition blandt de velhavende i Danmark i løbet af 1800-tallet. Man lavede forskellige figurer af marcipanen, som blev hængt på juletræet og herefter spist. 

Marcipangrisen var kun for det bedre borgerskab og blev herved et symbol på status, da bønderne i stedet spiste den rigtige gris, som de i høj grad så frem til.  

Find andre gode tilbud

Support

Hvis du har udfordringer med MineTilbud.dk eller vores app, er du velkommen til at sende os en e-mail på:

kontakt@minetilbud.dk