14 ting du skal købe, når du skal flytte

Glæden ved at flytte er stor! Meeeen, der er også meget der skal gå op og mange bekymringer følger i dagene op til. Skal du flytte fra en lejlighed, er der mange ting, der skal ordnes, før skuden endelig kan forlades. Der skal nemlig sættes i stand, eller i hvert fald gøres godt og grundigt rent. Flytter du for første gang, skal alt flyttegrej erhverves for første gang, og det kan være svært at få overblikket, over hvad der egentlig skal bruges.

Find dit flyttegear her

Loader

  Ny bolig – nye udfordringer

  Det er ikke altid nemt at flytte i ny bolig. Derfor skal du gøre det let for dig selv. En af måderne er at sikre, at du har det bedste udgangspunkt; Få fat i det rigtige grej. Hvis du skal fraflytte en lejebolig, så gør dig den tjeneste at gøre ordentligt rent. Det belønner sig, når depositummet skal tilbagebetales. Hvis I selv skal male, er det selvfølgelig også vigtigt at bruge tid og energi på at få det til at spille max. Dæk ordentlig af, så der ikke kommer pletter på gulvet, og sørg for ikke at bruge for meget maling af gangen, så der kommer klumper og lange glidebaner.

  Rengøring af din gamle lejlighed

  Vi har næsten alle prøvet at præstere en slutrengøring af en gammel lejlighed. Det er bare ikke det fedeste. Man vil allerhelst bare ud, og dét i en fart!

  4 fokuspunkter til slutrengøring:

  1. Vask væggene ned

  Selvom du ikke selv synes, du hænger ud op af væggene, så kommer der mørke pletter. Specielt der, hvor sofaen og sengen har stået. Fyld en spand med varmt vand og universalrens, og så er det bare i gang med at skrubbe. Ta’ et lille område af gangen og kom i bund, før du går videre til næste plet.

  2. Puds vinduer grundigt

  Nogen er rigtige gode til at pudse vinduer løbende, og andre har aldrig gjort det, før de står og skal flytte. Du skal bruge en spand, indsæberbørste (eller klud), gummiskraber og en tør klud/viskestykke til aftørring.  Hvordan pudser man vinduer?

  1. Fyld en spand med koldt vand
  2. Tilføj 1 spsk. opvaskemiddel
  3. Brug evt. lidt eddike eller salmiakspiritus til slemme ruder
  4. Sæb vinduet grundigt ind
  5. Brug gummiskraberen. Start oppe i venstre hjørne, hvis du er højrehåndet og bevæg dig nedad i en jævn og vandret bevægelse fra side til side. Husk at overlappe, så du ikke får striber.
  6. Slut af med en tør klud eller viskestykke.

  3. Afkalkning af badeværelse og køkken

  Alle ved, at man bør tørre væggene i brusekabinen af efter hvert bad, for at undgå kalk. I mange hjem er det bare ikke tilfældet. Specielt ikke om morgenen, når det skal gå stærkt… Derfor skal du have gang i den helt store omgang afkalkning. Find en god afkalker og sprøjt det på det tilkalkede område. Lad det sidde i nogle minutter og vask af. Hvis det ikke virker, så prøv følgende metode:

  Gør-det-selv afkalkningsmiddel

  1. Skyl området grundigt med vand
  2. Bland 1 del opvaskemiddel med 2 dele husholdningseddike
  3. Skrub blandingen på armatur og fliser med en svamp
  4. Lad sidde i 30 minutter og skyl med vand
  5. Tør efter med en tør klud. Gentag, hvis nødvendigt.

  OBS: Brug ikke syre på natursten og marmor.

  4. Rens af bageplader

  Hvis du har boet til leje, så skal bagepladerne og ovnen gøres ren. Hemmeligheden er fast brun sæbe. Smør bagepladerne grundigt ind i brun sæbe og læg dem i en tæt lukket pose/sæk. Lad det virke i et til to døgn. Herefter kan du skrubbe de fastbrændte rester af pladerne med en skuresvamp. Brun sæbe kan også bruges til ovnen. Sørg for at skyl godt efter til sidst. OBS: Brug gerne handsker, da brun sæbe kan give irritation.

  Find inspiration til din nye bolig

  Loader

  Held og lykke med flytningen