Hjælp jeg skal flytte

Lær at binde din egen blomsterbuket, billigt

Det er dyrt at gå i blomsterbutikken og få bundet en personlig buket. Selvfølgelig skal vi også støtte specialbutikkerne, men nogle gange skal det bare være billigt. Derudover er det super sjovt og hyggeligt at binde sin egen blomsterbuket.

Hjemmelavet buket - Trin for trin

 1. Vælg de blomster og farver, du synes er skønne

 2. Køb mindst 3 bundter á 10 stk. i dit supermarked

 3. Køb eller find ca. 10 kviste/stilke med eller uden blade. De skal være i samme længde som blomsterne.

 4. Start med én blomst og påsæt en efter en rundt i en spiral. Ligesom når du klemmer om spaghetti og de drejer sig rundt. Hold stramt, mens du påsætter blomster og evt. kviste.

 5. Slut buketten af med et fint bånd, som du binder stramt forneden.

 6. Klip stilke og kviste lige lange i bunden af buketten.

 7. Hvis det skal være rigtig festligt, kan du rulle gavepapir eller cellofan rundt om buketten og sætte bånd på.

 8. Glem ikke et lille kort med en hilsen.

Find dit flyttegaer her

Loader

  Hemmeligheden er at finde de billige små buketter nede i supermarkedet og så spice dem op. Tit finder du fine tulipaner i alskens farver og små roser. Der er også et hav af andre blomster derude, disse er bare klassikerne. Går du ned i blomsterbutikken kommer du hurtigt af med 250kr. for en mellemstørrelse buket. Tit kan du købe bundter med 10 stk. roser eller tulipaner til 15-20kr. i supermarkederne.

  Alt i alt får du en super flot hjemmelavet buket til under 100kr. 

  Der kommer en vis alder, hvor det begynder at blive naturligt med værtindegaver og værtsgaver for den sags skyld. En god flaske rødvin og blomster især er et hit til fødselsdage og hyggelige middage med familien eller vennerne. Nu kan du binde din egen buket, og lur mig om værten ikke synes, at det er lidt sejt du selv har kreeret den. Også selvom om den skulle være lidt skæv.

  Apropos blomster, så kig her, hvis du er på udkig efter inspiration til Valentinsdag.

  2. Puds vinduer grundigt

  Nogen er rigtige gode til at pudse vinduer løbende, og andre har aldrig gjort det, før de står og skal flytte. Du skal bruge en spand, indsæberbørste (eller klud), gummiskraber og en tør klud/viskestykke til aftørring.  Hvordan pudser man vinduer?

  1. Fyld en spand med koldt vand
  2. Tilføj 1 spsk. opvaskemiddel
  3. Brug evt. lidt eddike eller salmiakspiritus til slemme ruder
  4. Sæb vinduet grundigt ind
  5. Brug gummiskraberen. Start oppe i venstre hjørne, hvis du er højrehåndet og bevæg dig nedad i en jævn og vandret bevægelse fra side til side. Husk at overlappe, så du ikke får striber.
  6. Slut af med en tør klud eller viskestykke.

  3. Afkalkning af badeværelse og køkken

  Alle ved, at man bør tørre væggene i brusekabinen af efter hvert bad, for at undgå kalk. I mange hjem er det bare ikke tilfældet. Specielt ikke om morgenen, når det skal gå stærkt… Derfor skal du have gang i den helt store omgang afkalkning. Find en god afkalker og sprøjt det på det tilkalkede område. Lad det sidde i nogle minutter og vask af. Hvis det ikke virker, så prøv følgende metode:

  Gør-det-selv afkalkningsmiddel

  1. Skyl området grundigt med vand
  2. Bland 1 del opvaskemiddel med 2 dele husholdningseddike
  3. Skrub blandingen på armatur og fliser med en svamp
  4. Lad sidde i 30 minutter og skyl med vand
  5. Tør efter med en tør klud. Gentag, hvis nødvendigt.

  OBS: Brug ikke syre på natursten og marmor.

  4. Rens af bageplader

  Hvis du har boet til leje, så skal bagepladerne og ovnen gøres ren. Hemmeligheden er fast brun sæbe. Smør bagepladerne grundigt ind i brun sæbe og læg dem i en tæt lukket pose/sæk. Lad det virke i et til to døgn. Herefter kan du skrubbe de fastbrændte rester af pladerne med en skuresvamp. Brun sæbe kan også bruges til ovnen. Sørg for at skyl godt efter til sidst. OBS: Brug gerne handsker, da brun sæbe kan give irritation.

  Find inspiration til din nye bolig her

  Loader

  Held og lykke med blomsterbindingen