Tilbud på maling

Maling på tilbud

Skal du male lofterne hvide, gulvene mørkegrønne eller skal stuevæggene nu være cremefarvede? Sæt et nyt præg på dit hjem med kvalitetsmaling i mange farver fra mærker som Flügger, Dyrup, Sadolin og Gori. Her kan du finde ugens tilbud på maling til fx paneler, vægge og træværk. Vælg børnenes yndlingsfarve til legeværelset, frisk rækværket op eller giv havemøblerne en kærlig omgang. Husk blot tommelfingerreglen om at  bruge vandbaseret maling (acrylmaling) til indendørs brug og oliebaseret maling (alkydmaling) til udendørs brug.

UV og epoxy maling

Foruden de helt traditionelle malingstyper som vandbaseret og alkyd, så findes der også en række andre typer der bruges i en lang række andre sammenhænge. Her finder man bl.a. UV maling, som er selvlysende. Af samme årsag er det ikke alle steder man bør bruge det, for det er ikke særlig rart at have malet en hel væg i UV-maling når man skal sove. Men det kan give nogle fede effekter hvis man bruger det sparsomt i fællesrum eller i børnenes legerum. Mange har tidligere brugt selvlysende klistermærker til at lave stjerner på loftet, og det kan man nu gøre med maling i stedet for. 

Skal du male på betongulve, almindelige gulve eller betonvægge, så er epoxy maling oplagt. Ofte skal du blande en farve op i epoxymalingen, og så huske at give det med en omgang epoxy lak bagefter, så det er lakken du slider og ikke malingen. 

Vægmaling og glans

Skal du male væggene derhjemme, skal du foruden mærke og farve, også forholde dig til glansen på malingen. Glansen fortæller noget om hvor meget lak der er i malingen, og generelt kan man sige at jo højere tal jo mere glans, men malingen bliver også mere slidstærk. Tallet indikerer mængden af lak, så en glans 5 vil bestå af 5% lak, glans 10 vil have 10% lak osv. Generelt siger man at værelser skal have et sted mellem glans 5 og 10, et køkken glans 10 til 25, gangarealer glans 6 eller 7, stue glans 5, 6 eller 7, badeværelse glans 25 eller glans 50 vådrumsmaling. Lofter må godt være en anelse matte, og bliver sjældent ramt af beskidte hænder, eller andet, så de kan godt tåle en lavere glans som f.eks. 3 eller 5. 

På børneværelser kan det godt betale sig at vælge en lidt højere glans, omkring 10, så snavs o.lign. bliver lettere at få af væggene. 

Hvor meget maling skal jeg bruge?

Det kommer først og fremmest an på hvor mange lag maling dine vægge skal have. Har du f.eks. en rød væg du gerne vil male hvid, skal du nok forvente at male væggen et par gange for at få malingen til at dække ordentligt. Forskellige producenter som Flügger og Sadolin har beregnere på nettet, hvor du kan få en idé om hvor mange liter du skal bruge. Du kan også gå ned i dit lokale byggemarked som Silvan, Bauhaus, XL-Byg, Davidsen m.fl. og spørge dem til råds.

Male på sten

Hvilken maling skal jeg bruge for at male på sten? Der er egentlig ikke specielle krav hvis du skal male på sten fundet på stranden. Du kan bruge alt fra en billig akrylmaling til helt dyre løsninger. Du finder mange gode løsninger i hobby butikkerne, og også i mængder der er langt mindre end hvad du finder i normale byggemarkeder. 

Maling på tøj - når uheldet er ude

Skal du male større områder, så kan det for det første godt betale sig at tage noget gammelt tøj på, så det ikke gør så meget hvis der kommer lidt stænk på. Men er uheldet ude, så kan du heldigvis ofte få malingen af igen. Hvis det er lavet af akryl eller er vandbaseret, så er det relativt nemt. Lidt opvaskemiddel eller vaskemiddel og varmt vand, og så kan du gnubbe malingen væk, eller evt. bruge en svamp. 

Er malingen oliebaseret er det noget mere besværligt at få af. Her skal du ty til midler som terpentin eller hvid sprit og duppe med en klud eller svamp. Alternativt kan du igen bruge vaskemiddel og lade tøjet ligge i blød natten over, og gerne i varmt vand. 

Få mere at vide...

  Find andre gode tilbud

  Support

  Mandag 9.00-14.00

  Tirsdag, onsdag, torsdag 9.00-12.00

  Fredag 9.00-12.00

  Weekend & helligdage: Lukket for telefonisk henvendelse

  +45 88130288
  kontakt@minetilbud.dk