Studenterfest

Den sidste eksamen er overstået, forhåbentlig er følelsen af eufori tilstede, studenterhuen er kommet på og mange års studier skal fejres. På denne side finder du alle de bedste tilbud til studenterfesten og en masse inspiration til både mad, gaver og vognkørsel.

Studenterfest? De bedste tilbud finder du her

Loader

  Tilbud til studenter vognkørsel 

  En af de største oplevelser når man er blevet student er den traditionelle vognkørsel. Her køres der rundt til alle i klassen, hvor man alle steder laver et lille stop. Der kan være mange temaer til studenterfesten, hvor både mad og pynt går hånd i hånd. Foruden de mange stop, så er det heller ikke unormalt at der bliver drukket lidt under selve kørslen, og herunder har vi samlet de skarpeste aktuelle tilbud på det du skal bruge til vognen:

  Gaven til studenten

  Skal du fejre en student, og skal du have en gave med, men ved du ikke helt hvad du skal give, eller hvor meget du skal give for? Så får du lidt inspiration her. Ifølge en undersøgelse svinger prisen på en studentergave fra ca. 400-2000 kr. Bemærk at dette er et gennemsnit, og forældre og bedsteforældre som oftest giver dyrere gaver end venner og familie. 

  Find gaveinspiration i katalogerne

  Loader

   Huen skal fejres

   Sommeren er for alvor trådt igang når det vrimler med studenterhue klædte unge mennesker i gader og stræder. Huen markerer den sidste eksamen, og er samtidig første del af studenterfesten. Traditionen med studenterhuen går helt tilbage til 1856, hvor huen faktisk var sort. Det var først i 1880'erne at huen fik sin karakteristiske hvide farve vi kender fra i dag, og båndet kan have mange forskellige farver alt afhængig af hvilken uddannelse man har færdiggjort. Hvis du vil vide hvad farven på studenterhuen betyder kan du læse mere om det her.

   Der er mange traditioner der følger huen, bl.a. at det betyder ulykke at tage huen på før man har bestået sin sidste eksamen. Det er også kutyme at skrive ens afsluttende karakter på indersiden af huen, ligesom ens klassekammerater og venner også skriver hilsener. Og får du et bid på skyggen af dine bedste venner, så betyder det held.